ua en ru

Нардеп Розенблат намагався вилетіти до Німеччини

Нардеп Розенблат намагався вилетіти до Німеччини Фото: Борислав Розенблат (УНІАН)

Розенблат заявив, що повідомляв НАБУ про намір на 3 дні виїхати за межі України

Нардеп Борислав Розенблат намагався вилетіти до Німеччини. У своєму Facebook він повідомив, що повідомляв и Національне антикорупційне бюро України про такий намір.

"Особисто повідомив НАБУ, про те що планую на 3 дні виїхати за межі України, хоча і не зобов'язаний був про це повідомляти. Адже наразі відсутні будь - які заборони щодо мого пересування. Додав до заяви копії квитків в дві сторони. Але у НАБУ свої закони і порядки", - написав він.

Відповідно до опублікованого Розенблатом документу, він сьогодні, 19 жовтня, повідомив НАБУ про намір виїхати з України в Німеччину 19 жовтня. Згідно із заявою Розенблата, повернутися в Україну він мав намір 22 жовтня.

За даними ЗМІ, Розенблат був сьогодні затриманий співробітниками Національного антикорупційного бюро України в аеропорту "Київ" під час спроби виїхати з країни.

Відзначимо, що НАБУ має право заборонити виїзд з країни фігуранту розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 жовтня в відношенні нардепа Борислава Розенблата, який фігурує в так званій "янтарній справі", закінчився термін запобіжного заходу.

Відзначимо, Розенблату як фігуранту "бурштинової справи" в липні встановили заставу в розмірі 7 млн гривень, поклали на нього зобов'язання носити електронний браслет, не залишати без повідомлення органів влади Київ і Житомир, а також здати всі закордонні паспорти.