ua en ru

Нардеп: РФ спробує легалізувати окупаційний корпус через поліцейську місію ОБСЄ

Нардеп: РФ спробує легалізувати окупаційний корпус через поліцейську місію ОБСЄ Фото: Сергій Висоцький

Поліцейська місія ОБСЄ, пропонована Україні Нормандською четвіркою, має виключати будь-які поступки на догоду Росії. Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький в понеділок в ефірі "5 каналу".

"Формат, який би хотіла Росія, аналогічний присутності російських "миротворців" на Кавказі, в Абхазії, в Осетії. Умовно кажучи, сценарій поліцейської місії - легалізувати той окупаційний корпус, який стоїть на Донбасі, начепити на нього голубі каски і, звісно, організувати інклюзивні вибори серед своїх сержантів і якихось із Удмуртії чи Ненецького автономного округу", - наголосив народний депутат.


Разом із тим Висоцький підкреслив, що не бачить умов для легалізації цього "окупаційного корпусу під виглядом миротворців" ані від міжнародної спільноти, ані від України.

"Будь-хто, хто піде на ці умови Москви: президент, уряд, парламент – самовбивця. Тому б я не хвилювався", - підкреслив член фракції "Народний фронт".

Крім того, Висоцький висловив сумнів, що "поліцейська місія ОБСЄ буде в безпеці під обстрілами бойовиків та російських військ, які не збираються припиняти обстріли, контрабанду та інше".