ua en ru

Нардеп: Рада не встигне сьогодні призначити весь склад Кабміну

Нардеп: Рада не встигне сьогодні призначити весь склад Кабміну Фото: ВР не встигне сьогодні призначити весь склад Кабміну

Гончаренко сподівається, що ВР сьогодні відправить Яценюка у відставку

Верховна Рада України сьогодні не встигне призначити весь склад Кабінету міністрів. Про це журналістам в парламенті повідомив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами парламентарія, збори нової коаліції можуть відбутися сьогодні після 16:00.

"Я думаю, що це станеться сьогодні відразу після 16:00", - сказав депутат.


Він також висловив надію, що парламент сьогодні на вечірньому засіданні відправить у відставку чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, призначить Володимира Гройсмана на пост голови уряду і першого віце-спікера парламенту Андрія Парубія головою ВР, а нардепа від БПП Ірину Геращенко -першим віце-спікером Ради .

Також Гончаренко зазначив, що до сих пір не узгодженими залишаються три позиції в уряді - міністра економіки, енергетики і культури.

Нагадаємо, нардеп Мустафа Найєм заявив, що голосування за новий Кабінет міністрів затягується через торгів за призначенням глав Міністерства енергетики, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також Міністерства охорони здоров'я.