ua en ru

Нардеп пропонує дозволити Кабміну випускати п'ятирічні векселі з прибутковістю до 5%

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 2290а, ініційований народним депутатом від Партії регіонів Валерієм Омельченко, яким пропонується реструктуризувати в бюджеті 2013 р. фактичну заборгованість за допомогою казначейських векселів прибутковістю до 5%. Текст проекту закону "Про внесення змін до закону України" Про Державний бюджет України на 2013 рік "(щодо реструктуризації бюджетної заборгованості)" опублікований на офіційному сайті ВР.

Відповідно до проекту закона, пропонується надати право Кабінету міністрів реструктуризувати фактичну бюджетну заборгованість з визначеним ним видатками державного бюджету, яка виникла станом на 1 січня 2013 р. в установлених ним обсягах, шляхом видачі фінансових казначейських векселів терміном обігу до 5 років, з прибутковістю, не перевищує 5%. Право видачі таких векселів надати органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Читайте також: ПР пропонує випускати векселі на 5 років з можливістю погашення 20% боргу на рік в рахунок сплати податків.