ua en ru

Нардеп пропонує дозволити приватизацію аеропорту "Сімферополь"

Позафракційний народний депутат Віктор Тимошенко пропонує виключити зі списку об'єктів, приватизацію яких заборонено, міжнародний аеропорт "Сімферополь". Про це йдеться в законопроекті № "Про внесення змін до Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" щодо державного міжнародного аеропорту "Сімферополь", - текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Законопроект пропонує виключити з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, затвердженого законом України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", державного міжнародного аеропорту "Сімферополь" (Автономна Республіка Крим, м. Сімферополь).

"Прийняття проекту закону України "Про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", сприятиме розбудові ПАТ "Міжнародний аеропорт "Сімферополь", посилить відповідальність органів Автономної Республіки Крим щодо управління зазначеного підприємства, забезпечить юридичне оформлення можливості всебічного управління зазначеним підприємством; дозволить привести у відповідність спеціальні норми чинного законодавства", - йдеться в документі.

В свою чергу, як зазначає автор законопроекту, відповідні зміни не призведуть до можливої приватизації відповідного аеропорту, оскільки це прямо заборонено законом України "Про приватизацію державного майна".