ua en ru

Нардеп пропонує дозволити приймати в дитячі садки дітей без щеплень

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 2163а, ініційований народним депутатом від "Батьківщини" Анатолієм Дирівом, яким пропонується дозволити дітям без щеплень відвідувати дитячі садки. Текст проекту закону "Про внесення змін до статті 15 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо прийому дітей, яким не зроблено профілактичних щеплень, до дитячих садків)" опублікований на офіційному сайті ВР.

Проектом закону пропонується внести зміни до статті 15 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", якими скасувати заборону приймати в дитячі дітей, які не отримали щеплень.

На думку автора законопроекту, встановлена заборона відвідування дитячих навчальних закладів дітям, які не отримали профілактичні щеплення суперечить Конвенції про права дитини, Загальній декларації прав дитини, Міжнародному пакту про економічні, соціальні і культурні права, Конвенції про боротьбу з дискримінацією в галузі освіти, Конвенції про захист прав людини і основних свобод, Протоколу № 12 до Конвенції про захист прав людини та основних свобод, Конвенції про права людини та біомедицину, Європейської соціальної хартії, а також Конституції України.

Законопроект розроблено з метою усунення законодавчих суперечностей щодо добровільного порядку вакцинації дітей та приведення даної статті у відповідність з міжнародними нормами і нормами чинного законодавства України.