ua en ru

Нардеп пропонує розробити програму порятунку р. Дніпро

Народний депутат України з фракції Партії Регіонів Олександр Момот пропонує розробити програму порятунку р. Дніпро. Про це він заявив, виступаючи сьогодні з парламентської трибуни, передає кореспондент РБК-Україна.

Момот заявив, що на сьогоднішній день р. Дніпро дніпропетровськ перетворився в 6 великих озер і для його необхідно рятувати.
"Я представляю інтереси понад 160 тис. жителів Дніпропетровська і мій виборчий округ знаходиться саме на берегах р. Дніпро. На наших очах могутня річка поступово перетворюється в стояче озеро. Русло річки зарегульовано системою водосховищ, по суті, зараз Дніпро - це 6 великих озер, де рівень води регулюється греблями. Вчені екологи оприлюднили інформації, що система водосховищ в кілька разів", - сказав Момот.

Він зазначив, що у зв'язку зі сформованою ситуацією необхідно розробити програму порятунку р. Дніпро, а потім приєднати до ліквідації виниклих проблем Росію і Білорусію.

"Якщо не почати системно працювати сьогодні, через 20 років ми будемо жити на березі великого болота. Разом з колегами... я виступив ініціатором проведення парламентських слухай щодо стану Дніпра... Наша мета... об'єднати всіх депутатів з профільного комітету, фахівців Міністерства екології та природних ресурсів, науковців і представників громадських організацій, які займаються питаннями екології. Разом ми повинні розробити чітку програму порятунку Дніпра. З часом це питання треба розглянути на міжнародному рівні і приєднати Росію і Білорусію, по території яких також тече р. Дніпро. Але перший крок за нами", - підкреслив Момот.