ua en ru

Нардеп: правоохоронні органи в Рівненській області перетворюються на мафію

Народний депутат Ігор Мосійчук розповів про зловживання становищем, а також повну службову невідповідність працівників Головного управління Національної поліції у Рівненській області на чолі з Сергієм Максимовим. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні в Рівненській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань регламенту, діяльності правоохоронни...

Опубліковано Ігором Мосійчуком 12 лютого 2016 р.

"Сьогодні в Рівненській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів і боротьби з корупцією. Присутні громадські активісти підняли питання ігнорування правоохоронцями проблеми незаконних забудов, де забудовники для боротьби з незадоволеними будівництвом городянами наймають збройних тітушок. Також звучало обурення щодо недавнього викрадення бійця АТО групою нібито луганських міліціонерів", - заявив політик.

Він зазначив, що громадські активісти мають численні докази непрозорост її роботи, та залучення до лав її членів сумнівних осіб.

"Завдяки цій комісії до лав правоохоронних органів повертаються люди, які не тільки повинні бути усунені, але і притягнуті до відповідальності за свою діяльність. Корупція, покривання незаконного видобутку бурштину, повний занепад боротьби зі злочинністю - це заснована діяльність національної поліції на Рівненщині. Ні про які реформи і покращення охорони громадського порядку мова не йде ", - зазначив опозиціонер.

Мосійчук додав, що такий стан речей є неприпустимим, і пообіцяв звернутися з цим питанням до міністра внутрішніх справ.

"За результатами засідання, комісія постановила, що перебування т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції у Рівненській області Сергія Максимова на своєму посту перешкоджає реформування поліції в області. У зв'язку з цим, членами комісії одноголосно прийнято рішення звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе з проханням звільнити Максимова від виконання його обов'язків. На найближчій сесії обласної ради, 11 березня, це питання буде винесено на розгляд ", - підсумував парламентарій.