ua en ru

Нардеп: Уряд займається переділом ринку імпортерів

Нардеп: Уряд займається переділом ринку імпортерів

Введений Кабміном новий порядок розмитнення товарів веде до переділу ринку імпортерів. Про це народний депутат, член міжфракційного об'єднання "Укроп" Олександр Дубінін написав на своїй сторінці в Facebook.

"Нове рішення уряду - запровадження індикативних цін на імпортні товари - це ні що інше як перерозподіл ринку імпортерів. І бажання зрубати по-швидкому", - вважає Дубінін.

За його словами, сьогодні тільки ледачий не критикує дії уряду, а "все тому, що Кабінет міністрів просто сам дає масу приводів для критики".

Дубінін розповів, що бажання митниці самостійно визначати вартість товару у цілях оподаткування відоме давно, як, власне, і бажання імпортерів занизити ціну. Вирішити цю проблему можна тільки шляхом чіткого дотримання чинного Митного кодексу україни та міжнародних угод.

"В принципі нічого нового. Тільки нашим чиновникам, як, власне, і недобросовісним імпортерам, все це не потрібно. Для своїх і потрібних людей вартість завжди узгодять, навіть якщо вона занижена, для "чужих" влаштують проблеми на порожньому місці. Відома історія з імпортом марганцевої руди на НЗФ компанією Віктора Пінчука. Вартість була занижена майже в два рази. Але тоді ж був свій президент - тесть Леонід Кучма", - нагадав депутат.