ua en ru

Нардеп: відмова суду розглядати справу Клінчаєва повинна пришвидшити судову реформу

Нардеп: відмова суду розглядати справу Клінчаєва повинна пришвидшити судову реформу

Рішення суду про відмову у розгляді кримінального провадження щодо Арсена Клінчаєва повинне стати каталізатором для якомога швидшого проведення судової реформи Верховною Радою. Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Андрій Помазанов, коментуючи рішення Межівського районного суду Дніпропетровської області, який повторно повернув Генеральній прокуратурі обвинувальний акт проти депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва.

"Відмова суду розглядати подання ГПУ щодо Арсена Клінчаєва - це черговий вирок всій судовій системі України. Свавілля нашої Феміди вже давно не має меж. Тому депутатський корпус повинен дослухатися до Голови Верховної Ради Андрія Парубія, який закликав пришвидшити зміни до Конституції в частині судоустрою, і провести судову реформу вже до кінця червня. Фактично, це рішення суду повинне стати каталізатором для якомога швидшої реалізації даного проекту", - зазначив Помазанов.


На його думку, історія з Клінчаєвим – це сигнал для всієї української влади, "адже, якщо попри всі докази, неможливо посадити посіпаку російських окупантів Клінчаєва, то виникають резонні сумніви в тому, що вдасться посадити мега-корупціонерів, таких як Віктор Янукович та його оточення".