ua en ru

Нардеп від ПР виступив на підтримку єдиної України і проти сепаратизму

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко закликав українську владу вести відкритий і зрозумілий діалог зі сходом України, повідомила прес-служба нардепа.

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко закликав українську владу вести відкритий і зрозумілий діалог зі сходом України, повідомила прес-служба нардепа.

«Донбас - це регіон, де люди звикли важко і багато працювати. Вони не бояться роботи, але вони бояться безробіття і невиплат зарплати. Потрібно вести діалог з місцевим населенням, в тому числі, через місцевих лідерів, яким вони довіряють. Донбас - це Україна, і люди, що живуть там, - громадяни єдиної і неподільної України. Сьогодні нам всім потрібно відкинути політику на другий план і, незалежно від партійної приналежності, об'єднатися навколо вирішення кризи, а не її поглиблення. Нам потрібно навчитися чути і розуміти і проблеми сходу, і заходу, і центру. Нам треба менше говорити і більше робити», - процитувала прес-служба слова Юрія Іванющенка.

Нагадаємо, 20 квітня мітингувальники в Єнакієвому, рідному місті Президента Віктора Януковича, відстороненого Радою, з невідомих причин спішно покинули будівлю міськвиконкому, захопленого 13 квітня. Цього ж дня ряд ЗМІ повідомили, що в місті побував Юрій Іванющенко. Тепер над адмінбудинком замість прапора РФ розвиваються прапори України і Донецької області.

Отримати коментар самого депутата з приводу подій в Єнакієвому не вдалося, а в прес-службі повідомили, що Юрій Іванющенко, як і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, не поділяє ідей сепаратистів. Підтвердженням цьому служить нормалізація ситуації в Єнакієвому після того, як там побував політик, йдеться в офіційній відповіді його прес-служби.