ua en ru

Нардеп: НАБ відмовилось притягувати Данилюка до відповідальності

Нардеп: НАБ відмовилось притягувати Данилюка до відповідальності Фото: НАБ не буде притягувати Олександра Данилюка до відповідальності

НАБ не буде притягувати Данилюка за відсутність інформації про зарубіжні компанії в декларації

Національне антикорупційне бюро (НАБ) України відмовилось притягувати міністра фінансів Олександра Данилюка до відповідальності в зв'язку з тим, що він не вказав в декларації інформацію про три зарубіжні компанії. Про це йдеться у відповіді НАБ нардепу від РПЛ Олегу Купрієнку, який у Facebook оприлюднив Олег Ляшко.

НАБ вказує, що розглянуло звернення щодо перевірки факту вчинення Данилюком кримінального правопорушення за ст. 366-1 КК України щодо внесення ним недостовірних відомостей у декларацію. Проте зазначеною статтею передбачено відповідальність за недостовірні відомості в електронній декларації.


"Таким чином, кримінальна відповідальність за статтею 366-1 Кримінального кодексу України передбачена за подання недостовірних відомостей саме в електронній декларації..., а Данилюком подано паперову декларацію...За таких обставин підстави для відкриття Національним антикорупційним бюро України кримінального провадження за вищевказаними фактами відсутні", - йдеться у відповіді НАБ.

відповідь НАБ

Фото: відмова НАБ в залученні Данилюка до відповідальності

Нагадаємо, раніше Данилюк визнав, що залишається директором трьох зарубіжних компаній.