ua en ru

Нардеп Москаленко прогнозує труднощі під час голосування за бюджет-2017

Нардеп Москаленко прогнозує труднощі під час голосування за бюджет-2017 Фото: Ярослав Москаленко

До голосування за бюджет парламент мусить підійти виважено і виправити колізії, прийняті поспіхом у дотичних до кошторису законопроектах. Таку думку висловив лідер депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко журналістам у кулуарах після Погоджувальної ради, повідомляє прес-служба політсили.

Народний обранець навів приклад, що прийнятий одразу за основу та в цілому законопроект 5130, який загалом є кроком до реального підвищення соціальних стандартів, має значну кількість проблем. "Це стане неприємним сюрпризом і держслужбовцям, і приватному бізнесу, і пенсіонерам, і студентам. Саме тому законопроект такої складності мусив пройти повну процедуру, а не прийматись за основу та в цілому. Багато депутатів хотіли внести правки між першим і другим читанням", - заявив він.

Лідер "Волі народу" наголосив, що до прийняття бюджету на порядку денному Верховної Ради у другому читанні стоять не менш важливі за складністю законопроекти, наприклад 5131, 5132 та інші. "Рада має розглядати їх максимально професійно і згідно з Регламентом, щоб не створювати нових проблем. Більш того, потрібно думати про те, як виправити вже допущені помилки", - наголосив політик.

Нардеп пропонує підійти до голосування за бюджет 2017 дуже виважено, утриматися від поспіху для закладення реальних показників, які дадуть змогу забезпечити мінімальну зарплату 3200 грн.

"Депутатська група "Воля народу" вважає, що без належної реакції парламенту на прийняті колізії позитивне голосування за державний бюджет буде під великим знаком питання", - підсумував політик.