ua en ru

Нардеп Льовочкіна не з'являється на допити в ГПУ, - документ

Нардеп Льовочкіна не з'являється на допити в ГПУ, - документ Фото: Юлія Льовочкіна

Генпрокуратура дала відповідь на звернення нардепа із БПП

Народний депутат України із фракції партії "Опозиційний блок" Юлія Льовочкіна не з'являється на допити до прокуратури в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами безпідставного нарахування зарплати двом помічникам-консультантам нардепів. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на депутатське звернення нардепа від БПП Сергія Лещенка.

Згідно з оприлюдненим Лещенком документом, прокуратурою м. Києва проводиться розслідування за фактами "безпідставного нарахування та виплати з держбюджету зарплати Полежай і Марінцевій, що перебували на посадах помічників-консультантів народних депутатів за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК".

"У ході розслідування... з метою допитів як свідків неодноразово викликалися народний депутат Юлія Льовочкіна і колишні депутати Андрій Кравець та Юлія Ковалевська, які на допит не з'явилися, не повідомивши про причини неявки. З метою їх допиту вживаються заходи, передбачені чинним законодавством", - повідомили в ГПУ.

Крім того, як зазначив перший заступник генпрокурора Юрій Севрук, слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 17 квітня 2015 року, відкритому за зверненнями нардепів Сергія Лещенка, Мустафи Найєма та Світлани Заліщук за фактом підробки документів, які надають право бути зареєстрованим кандидатом у народні депутати та брати участь у позачергових виборах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК.

"Під час розслідування Валерій Хорошковський не допитувався. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває", - сказано у відповіді ГПУ.

Як зазначив Лещенко у Facebook, Льовочкіна "за часів Януковича оформила собі помічницею на державну службу коханку Януковича Любов Полежай, щоб тій продовжувався стаж". "Їй (Полежай, - ред.) виплачувалися гроші з бюджету. Зрозуміло, що жодних обов'язків як помічник депутата Льовочкіної не виконувала. І за це треба нести кримінальну відповідальність", - написав нардеп із БПП.

Депутат от Оппоблока Юлия Левочкина игнорирует допросы следователя. И управы на нее нет - депутатская неприкосновенность...

Posted by Сергій Лещенко on 16 вересня 2015 р.

Нагадаємо, як стало відомо наприкінці квітня ц.р., Генпрокуратура порушила справу проти сестри українського політика й олігарха, екс-глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна Юлії через співмешканку екс-Президента України Віктора Януковича Любов Полежай.