ua en ru

Нардеп Костенко переховується від суду, - ICU

Нардеп Костенко переховується від суду, - ICU Група ICU закликає нардепа з'явитися в суд

Народний депутат України з фракції "Самопоміч" Павло Костенко не приходить на суд, де він мав виступати відповідачем за позовом ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) щодо поширення недостовірної інформації про професійну діяльність ICU і нанесення шкоди її репутації. Про це йдеться в офіційній заяві ICU.

"Група ICU закликає народного депутата України Павла Костенка (фракція "Самопоміч") з'явитися в суд і відповісти за поширення неправдивих звинувачень", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що в травні цього року "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) подало позовну заяву про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації в Деснянський районний суд Києва.

У ICU відзначили, що в квітні 2016 року Костенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував депутатське звернення до Міністерства фінансів України, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" з вимогою надати інформацію про операції, які проводили ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" та ПАТ "БАНК АВАНГАРД" в 2015 році

"У своєму зверненні він навів кілька прикладів спекулятивних, на його погляд, операцій з ОВДП, які нібито приводили до отримання значного спекулятивного прибутку учасниками торгів. Проте ні в одній операції, які вказав П. Костенко, ні ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна", ПАТ "БАНК АВАНГАРД" не брали участі. Відповідно, інформація народного обранця є помилковою", - йдеться в заяві.

Згідно з даними прес-служби, 1 липня Деснянським райсудом Києва було відкрито провадження за позовом ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) та призначено розгляд справи на 29 липня.

"Однак ні на перше засідання, ні на повторне засідання 7 жовтня, ні П.Костенко, ні його представник не з'явилися", - зазначили в ICU.

Так, за інформацією ICU, суд направив Костенко телеграфне повідомлення про виклик його на судове засідання, яке відбудеться 25 листопада. Якщо він продовжить ігнорувати судові повістки і на цей раз не з'явиться на засідання, суд матиме всі підстави приступити до заочного розгляду справи, відзначили в компанії.

"Але ми все ж віримо, що законодавець П.Костенко, який представляє в парламенті інтереси українських громадян, з'явиться в суд, відповість на всі питання і дасть пояснення − чиї інтереси він представляв, виносячи в публічну площину завідомо неправдиву інформацію; або ж надасть докази викладених у зверненні фактів. Група ICU розраховує на публічний і прозорий процес", - сказано в заяві.