ua en ru

Нардеп ініціював відставку Насірова через справу про можливу несплату 1,5 млн гривень податків, - експерт

Нардеп ініціював відставку Насірова через справу про можливу несплату 1,5 млн гривень податків, - експерт Фото: ДФС

Перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Андрій Журжій не хоче платити півтора мільйона в держбюджет, а тому ініціював відставку глави ДФС Романа Насірова. Про це написав у Facebook політолог Валентин Гладких.

Він нагадав, що 12 грудня Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти Журжія за фактом можливого ухилення від сплати 1,5 млн грн в бюджет. За словами експерта, відповідну аналітичну записку в ГПУ подала саме Державна фіскальна служба.

Політолог зазначив, що у відповідь на дії ГПУ, нардеп звинуватив ДФС і Генпрокуратуру в упередженому ставленні до нього і зареєстрував 15 грудня в парламенті постанову, в якій вимагає, щоб керівник ДФС Насіров пішов зі свого поста.

"Депутату знадобилося три дні для того, щоб прийти до висновку: можна не платити півтора мільйона гривень податків, якщо відправити у відставку голову Державної фіскальної служби", - зазначив Гладких.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Генеральна прокуратура України відкрила кримінальні провадження на предмет ухилення від сплати податків стосовно шести народних депутатів. Справи були відкриті проти Андрія Журжія ("Самопоміч"), Нестора Шуфрича ("Опозиційний блок"), Руслана Демчака (БПП), Геннадія Бобова ("Відродження"), позафракційних Олександра Супруненка та В'ячеслава Костянтиновського.