ua en ru

Нардеп Дзензерський винен банкам майже 5 млрд гривень, - НАЗК

Нардеп Дзензерський винен банкам майже 5 млрд гривень, - НАЗК Фото: Денис Дзензерський (facebook.com-denys.dzenzerskyy)

Депутат не вказав у декларації дійсні на кінець звітного періоду фінзобов'язання перед трьома банками

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердило та направило в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) обгрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій 2015 і 2016 роки, поданих народним депутатом України Денисом Дзензерським, передає НАЗК.

НАЗК встановило, що депутат не вказав у декларації дійсні на кінець звітного періоду фінансові зобов'язання перед трьома банківськими установами на загальну суму 3185432 215,78 гривень.

Повідомляється, що такі зобов'язання виникли у народного депутата на підставі рішень Бабушкінського та Жовтневого районних судів Дніпропетровська, якими постановлено стягнути з народного депутата у якості поручителя за зобов'язаннями заборгованість за кредитними договорами.

Народний депутат, надаючи пояснення НАЗК, як передбачено порядком проведення перевірки, не заперечував, що він усвідомлював про відкритий на підставі відповідних судових рішень виконавчому провадженні та наявність у нього як у поручителя фінансових зобов'язань, однак не вважає, що такі зобов'язання підлягають декларуванню.

Такі фінансові зобов'язання Дзензерський не вказав і в декларації за наступний рік. Враховуючи рішення судів, що набрали законної сили в 2016 році, їх розмір на кінець звітного періоду становив вже 4823675 079,14 гривень. Крім того, в декларації 2015 року народний депутат задекларував дохід у вигляді подарунка в сумі 35 000 000,00 гривень.

Нагадаємо, в листопаді повідомлялося, що Спеціальної антикорупційної прокуратурі допрацьовують подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутата Верховної Ради України Дзензерского.