ua en ru

Нардеп Дроздик вимагає розслідувати "корупційні дії" оточення Саакашвілі

Народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Дроздик вимагає від Національного антикорупційного бюро розслідувати "корупційні дії" оточення голови Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі, які призвели до значних збитків обласному бюджету. Про це народний депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

НАБУ має зайнятися хабарниками в оточенні Саакашвілі (продовження)Пам’ятаєте Тетяну Марченко, - підслідну представницю...

Опубліковано Александром Дроздиком 15 січня 2016 р.

"Пам'ятаєте Тетяну Марченко, - підслідну представницю "молодої команди" Саакашвілі (з мого попереднього звернення до НАБУ)? Ще один епізод її "реформ" розкрили журналісти одеського ЗМІ "Думская.net", - сказав він.

Народний депутат зазначив, що нові "антикорупціонери" в Одеській ОДА освоюють бюджетні кошти по старій корупційній схемі: орендують нерухомість за завищеними цінами".

"Йдеться, до речі, не про дім прийомів для ВІП-інвесторів в Одещину, а про Центр адміністративних послуг. Пані Марченко від імені облдержадміністрації підписала договір оренди приміщення за ставкою 100 доларів/м2. В Одесі, щоб ви розуміли, можна зняти рівноцінне приміщення за 135 гривень за квадрат", - наголосив Олександр Дроздик.

Він також додав, що "облдержадміністрація могла взагалі не витрачати бюджетні кошти і скористатися наявними приміщеннями".

"Облдержадміністрація, на момент підписання Марченко договору, уже мала готовий, але не запущений в роботу Центр адміністративних послуг. В будівлі комунальної власності. Причому там два роки тому вже зробили ремонт (за 40 мільйонів бюджетних гривень)! І меблі з комп'ютерами туди вже завезли. Але департамент розвитку інфраструктури та ЖКГ Одеської обласної державної адміністрації в особі Т. Марченко вирішив заплатити орендодавцю за нове, комерційне приміщення, 15 000 000 грн лише за минулий рік", - написав народний депутат.

"Думаю, кожен підприємець, який звертається за адмінпослугами, оцінить таку "прозорість" і "ефективність" "антикорупційної команди" Саакашвілі. Я ж вимагаю, щоб їх оцінили і детективи НАБУ - це їх пряма компетенція. Може, в процесі правової оцінки вдасться арештувати й повернути в бюджет кошти, так необхідні на дороги до віддалених сільських районів Одещини?", - резюмував Дроздик.