ua en ru

Нарощування угруповання військ РФ у Криму дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні, - МЗС

Нарощування угруповання російських військ на території тимчасово окупованого Криму дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні.

Нарощування угруповання російських військ на території тимчасово окупованого Криму дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні. Про це заявили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Створивши на частини суверенної території України "сіру зону", яка де-факто не покривається діючими багатосторонніми договорами у сфері контролю над озброєннями, Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність в АР Крим і створювати там ударне військове угрупування з незрозумілими завданнями... Міністерство закордонних справ України сприймає заяву С. Шойгу як таке, що дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні", - йдеться в повідомленні.

МЗС закликав Росію припинити провокаційні дії, які несуть загрозу суверенітету, територіальної цілісності України і миру в регіоні".

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про рішення розгорнути в Криму "повноцінне" угруповання російських військ.