ua en ru

НАЗК виявило порушення в деклараціях Денісової

НАЗК виявило порушення в деклараціях Денісової Фото: Людмила Денісова (facebook.com/denisovamlsp)

Також НАЗК розпочало перевірки декларацій Кириленка, Кістіона та Омеляна

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в деклараціях уповноваженого Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

Як зазначається, у деклараціях Денісової за 2015-2017 роки виявлено ознаки правопорушень, передбачених статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Крім того, повідомляється, що НАЗК розпочне перевірки е-декларацій віце-прем’єр-міністра України В'ячеслава Кириленка за 2015 (виправлена) та 2016 роки; віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона за 2015 та 2016 роки (в частині нових відомостей, отриманих від Пенсійного фонду України); міністра інфраструктури України Володимира Омеляна за 2015 рік (в частині нових відомостей, отриманих від Національного антикорупційного бюро України); голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука за 2017 рік.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що НАЗК перевірило декларації прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака та міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Також повідомлялося, що НАЗК затвердило результати перевірок декларацій секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова, міністра оборони України Степана Полторака та ще 7 чиновників.