ua en ru

НАЗК внесло приписи очільникам Держрезерву та Держкіно

НАЗК внесло приписи очільникам Держрезерву та Держкіно Фото: глава НАЗК Олександр Мангул (facebook.com-NAZKgov)

Приписи внесено Вадиму Мосійчуку та Пилипу Іллєнку

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло приписи главі Державного агентства резерву України Вадиму Мосійчуку та главі Державного агентства України з питань кіно Пилипу Іллєнку. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАЗК.

Як зазначається, припис Іллєнку внесено щодо посадової особи Держкіно Мар’яна Луканя. У НАЗК зазначають, що Лукань передав в управління належні йому корпоративні права на користь своєї дружини, порушивши вимоги закону. Крім того, він письмово не повідомив НАЗК про передачу корпоративних прав та не надав нотаріально засвідчену копію укладеного договору.

Повідомляється, що Мосійчук в порушення закону про запобігання корупції не надав запитувану НАЗК інформацію та копії документів щодо можливих порушень Мосійчуком вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Мова йде про прийняття Мосійчуком рішення про переведення зарплатних проектів працівників апарату Держрезерву на обслуговування банку, у системі якого він раніше працював. Так, НАЗК вимагає надати копії документів, які стали підставою для прийняття такого рішення.

"Національне агентство вимагає провести службове розслідування, вжити заходів щодо усунення виявлених порушень та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності. Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання", - йдется у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло припис міністру культури України Євгену Нищуку щодо голови Держкіно Іллєнка.