ua en ru

НАЗК внесло приписи ще трьом чиновникам

НАЗК внесло приписи ще трьом чиновникам Фото: НАЗК

Відповідні рішення прийнято на засіданні НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло 3 приписи посадовим особам про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Повідомляється, що відповідні рішення прийнято на засіданні НАЗК.

Так, НАЗК внесло приписи Рівненському міському голові стосовно головного лікаря Рівненської міської стоматологічної лікарні, у якого вбачається потенційний конфлікт інтересів, обумовлений сімейними відносинами; прокурору Миколаївської області стосовно прокурора відділу роботи з кадрами прокуратури Миколаївської області, який має потенційний конфлікт інтересів у сфері виконання службових обов'язків та у зв'язку з наявністю приватного інтересу, викликаного сімейними відносинами; Ірпінському міському голові про можливі факти порушення посадовими особами Ірпінської міської ради вимог закону України "Про запобігання корупції" в частині відмови в наданні інформації, надання якої передбачено законом.

НАЗК нагадує, що за невиконання розпорядження керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, раніше НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства голові Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимиру Лапі.