ua en ru

НАЗК внесло припис Трубарову

НАЗК внесло припис Трубарову Фото: Віталій Трубаров (facebook.com-ucci.org.ua)

Припис пов'язаний з порушенням вимог антикорупційного законодавства

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вніс три приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. Про це повідомляє прес-служба НАПК.

Так, у зв'язку з виявленими в ході планової перевірки порушеннями вимог антикорупційного законодавства припис внесено в. о. голови Фонду державного майна України Віталію Трубарову.

Крім цього, внесено приписи Тлумацкому міському голові об'єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області Роману Круховскому.

Також внесено припис Фурсовському сільському голові Білоцерківського району Київської області Миколі Фурсенко.

Відзначимо, що розпорядження НАЗК внесло за невжиття заходів дотримання вимог законодавства про проведення спеціальних перевірок щодо підлеглих осіб, які були призначені на посади, що передбачають заняття відповідального або особливо відповідального положення, а також посад з підвищеним корупційним ризиком, перелік яких затверджений Національним агентством

З метою запобігання в подальшому порушень антикорупційного законодавства НАЗК вимагає провести відповідні службові розслідування та розглянути питання про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Нагадаємо, раніше НАЗК направило до суду 14 адмінпротоколів стосовно мера Броварів (Київська область) Ігоря Сапожка.