ua en ru

НАЗК внесло припис керівнику апарату Ради

НАЗК внесло припис керівнику апарату Ради Фото: НАЗК (РБК-Україна)

Йдеться про низку порушень, допущених при складанні та поданні декларацій завідувачем секретаріату комітету парламенту з питань національної безпеки і оборони

Першому заступнику керівника апарату - керуючому справами Верховної Ради України Петру Бондарю Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Йдеться про низку порушень, допущених при складанні та поданні декларацій за 2015 та 2016 роки завідувачем секретаріату комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Тетяною Блистів. За результатами проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Тетяна Блистів допустила низку порушень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Блистів не відобразила інформацію про право користування об’єктом нерухомого майна та вказала недостовірні відомості щодо усіх співвласників цього майна.

"Крім того, суб’єкт декларування не відобразила відомості про транспортні засоби, а також наявність у неї та члена сім’ї корпоративних прав. Одночасно за результатами перевірки виявлено недостовірні відомості в частині відображення виду нарахованого/отриманого доходу за 2016 рік членом її сім’ї", - повідомляє НАЗК.

НАЗК вимагає вжити заходів щодо усунення порушень, відповідно до антикорупційного законодавства.

Нагадаємо, 20 листопада 2017 року НАЗК надіслало до Нацполіції 8 обгрунтованих висновків про умисне неподання декларацій колишніми працівниками Державної фіскальної служби після звільнення.