ua en ru

НАЗК внесло припис Нищуку та Чернезі

НАЗК внесло припис Нищуку та Чернезі Ілюстративне фото (nazk.gov.ua)

Припис внесено щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні прийняло рішення про внесення приписів міністру культури України Євгену Нищуку та голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАЗК.

Як зазначається, було внесено припис міністру культури України про порушення посадовими особами міністерства вимог статті 28 ЗУ "Про запобігання корупції", а саме невжиття заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності генерального директора - художнього керівника Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського Мирослава Вантуха.

"Встановлено наявність у художнього керівника Ансамблю потенційного конфлікту інтересів, який полягає у прямому підпорядкуванні близьких йому осіб. А саме донька працює помічником балетмейстера Ансамблю, син - головним адміністратором, зять - артистом балету вищої категорії, онука - артисткою балету", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, внесено припис голові Державної служби України з питань праці щодо заступника голови Ігоря Шумелюка, який безпідставно відмовив у наданні копій матеріалів дисциплінарного провадження на законну вимогу Національного агентства з посиланням на норми ЗУ "Про державну службу" та "Про доступ до публічної інформації".

"За наявною у Національному агентстві інформацією, Державна служба відкрила дисциплінарне провадження стосовно першого заступника начальника Головного управління Держпраці в Одеській області щодо можливого отримання ним подарунків", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Національне агентство направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною першою статті 172-7 Кодексу України щодо командира військової частини А4615 Міністерства оборони Віктора Кузьменка.

"Військовослужбовець прийняв на посаду близьку особу, не повідомивши про реальний конфлікт інтересів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 9 протоколів про адміністративні правопорушення, серед яких протокол стосовно судді Верховного суду України за результатами перевірки поданої ним декларації за 2015 рік.