ua en ru

НАЗК внесло припис начальнику Офісу великих платників податків ДФС Бамбізову

НАЗК внесло припис начальнику Офісу великих платників податків ДФС Бамбізову Фото: Євген Бамбізов (facebook.com-c.office.vp)

Посадові особи Офісу не провели спецперевірку щодо кандидата перед призначенням на посаду

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вирішило внести припис про порушення вимог законодавства начальнику Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби (ДФС) Євгену Бамбізову. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Вказано, що припис внесено у зв’язку з виявленням порушення процедур під час прийняття кадрового рішення щодо призначення на посаду, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища.

"Встановлено, що в порушення вимог частини першої статті 56 закону "Про запобігання корупції" посадові особи Офісу великих платників не організували проведення спеціальної перевірки стосовно кандидата перед його призначенням на посаду старшого слідчого з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників", - наголосили у НАЗК.

Так, агентство вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовими особами Офісу правопорушення, пов’язаного з корупцією, а саме: невиконанню вимог частини першої статті 56 та частини другої статті 58 закону "Про запобігання корупції".

"Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП", - додали в НАЗК.

Нагадаємо, раніше НАЗК внесло приписи керівництву Держрезерву і Держкіно.