ua en ru

НАЗК внесло припис міністру соцполітики

НАЗК внесло припис міністру соцполітики Фото: Андрій Рева (РБК-Україна)

Припис внесено про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) внесло припис міністру соціальної політики Андрію Реві. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру соціальної політики України Реві Андрію Олексійовичу. Рішення прийнято під час засідання Національного агентства", - йдеться у повідомленні.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає провести службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовими особами правопорушень, пов’язаних з корупцією, та вжити відповідних заходів.

За результатами проведеної Національним агентством планової перевірки встановлені порушення щодо подання декларацій до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно 16-ти працівників Мінсоцполітики.

Також у приписі йдеться про вимогу надати Національному агентству інформацію про виконання Антикорупційної програми Міністерства соціальної політики (МСП) України на 2017 рік за IV квартал та розпочати оцінку корупційних ризиків у діяльності МСП у 2018 році.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що НАЗК внесло припис в. о. міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун стосовно директора Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Олександра Ларіна.

Також, у той самий день, Уляна Супрун відреагувала на припис НАЗК заявивши, що раніше надсилала до Агенства дані про можливий конфлікт інтересів у її підопічного