ua en ru

Супрун відреагувала на припис НАЗК

Супрун відреагувала на припис НАЗК Фото: Уляна Супрун (kmu.gov.ua)

Супрун зазначила, що вже зверталась до НАЗК з проханням провести перевірку у її підопічного

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відреагувала на припис Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) заявивши, що раніше надсилала до Агенства дані про можливий конфлікт інтересів у її підопічного. Про це Уляна Супрун написала у Twitter.

Також в.о. міністра охорони здоров'я уточнила, що повідомлення про можливий конфлікт інтересів в одному з медзакладів МОЗ надсилало ще 10 жовтня 2017 року. Більше того, НАЗК відповіло, що жодних порушень знайдено не було.

"10.2017 МОН України першии повідомляє НАЗК про можливий конфлікт інтересів одному з закладів. 12.2017 - отримуємо лист від НАЗК, що порушень не виявлено. 05.2018 - отримуємо припис від НАЗК про порушення вимог законодавства і вимогу провести службове розслідування", - зазначила Супрун, оприлюднивши відповідні документи.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис в. о. міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун. Припис внесено стосовно директора Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Олександра Ларіна. Він не повідомив МОЗ про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, пов’язаного з перебуванням у його підпорядкуванні його дружини.