ua en ru

НАЗК внесло припис в.о. голови правління "Укрзалізниці" Кравцову

НАЗК внесло припис в.о. голови правління "Укрзалізниці" Кравцову Фото: Євген Кравцов (УНІАН)

Припис, зокрема, внесено через непроведення оцінки корупційних ризиків в УЗ

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгену Кравцову. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами проведеної позапланової перевірки дотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" прийняло рішення про внесення припису в.о. голови правління публічного акціонерного товариства "Українська залізниця", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в рамках перевірки була виявлена низка порушення. Зокрема, встановлено порушення ч. 2 ст. 61 вказаного закону, якою передбачено, що керівник відомства має забезпечувати регулярну оцінку корупційних ризиків у його діяльності і має здійснювати відповідні антикорупційні заходи. Відповідне положення також передбачено і в антикорупційній програмі "Укрзалізниці". Разом з тим, оцінка корупційних ризиків в "Укрзалізниці" проведена не була.

"До вказаного могло призвести серед іншого невведення окремої посади відповідно до вимог частини п’ятої статті 62 закону особи, відповідальної за реалізацію антикорупційної програми, та непризначення особи (уповноваженого) на цю посаду, яка б могла займатися виключно питаннями запобігання корупції в ПАТ "Укрзалізниця", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таку посаду було введено лише 29 грудня 2017 року після попереднього направлення НАЗК запитів щодо надання інформації з приводу призначення і звільнення відповідальної особи. До того відповідні обов’язки виконував директор з безпеки.

Повідомляється, що вимога щодо призначення особи на посаду уповноваженого відображена у внесеному НАЗК приписі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК направило до суду 7 адмінпротоколів щодо депутатів місцевих рад. Депутати місцевих рад не повідомляли про наявний у них конфлікт інтересів.