ua en ru

НАЗК внесло припис меру Києва

НАЗК внесло припис меру Києва Фото: Віталій Кличко (kmu.gov.ua)

Кличку внесли приписи за порушення чиновників КМДА

Національне агентство по запобіганню корупції внесло припис меру Києва Віталію Кличку стосовно чиновників КМДА за порушення законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

Повідомляється, що в Київській міській державній адміністрації встановлено ряд порушень вимог закону про запобігання корупції. Зокрема, не затверджено у встановлені терміни антикорупційну програму КМДА, не забезпечено можливість внесення повідомлень про корупцію через офіційний сайт органу, прийнято рішення про призначення 2-х осіб на посади без проведення спецперевірки.

"Крім того, в ході перевірки встановлено, що КМДА не повідомила Національному агентству про 37 фактів неподання та несвоєчасне подання декларацій стосовно державних службовців, які в ній працюють (працювали)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло приписи главі Вищої ради правосуддя та начальнику управління Державної фіскальної служби в Києві.