ua en ru

НАЗК внесла припис міському голові Черкас щодо його заступника

НАЗК внесла припис міському голові Черкас щодо його заступника Фото: Сергій Гура (rada.cherkasy.ua_

Чиновник вчасно не здав цінні папери

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону меру Черкас Анатолію Бондаренку. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Як повідомляється, припис стосується заступника Бондаренко Сергія Гури, який порушив вимоги ч. 1 ч. і 5 ст. 36 Закону України "Про запобігання корупції", а саме не передав у тридцятиденний строк належні йому цінні папери і не повідомив в одноденний термін НАЗКу про передачу цих цінних паперів.

Варто відзначити, що правопорушення, вчинене Гурою, кваліфікується як правопорушення, пов'язане з корупцією, тобто діяння, яке не містить ознак корупції, але порушує встановлені законом вимоги, заборони та обмеження та вчинене особою, зазначеною у ч. 1 ст. 3 антикорупційного закону, у т. ч. посадовою особою місцевого самоврядування.

Згідно з документом за таке порушення встановлена кримінальна, адміністративна, дисциплінарна та/або цивільно-правова відповідальність.

Припис НАЗК є обов'язковим до виконання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Черкасах мер і його команда наполегливо просувають закупівлю містом неякісної плитки.