ua en ru

НАЗК внесло припис голові Держпродспоживслужбы

НАЗК внесло припис голові Держпродспоживслужбы Фото: НАЗК (РБК-Україна)

Припис внесено стосовно директора ДП "Харківська державна біологічна фабрика"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис про порушення вимог законодавства голові Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимиру Лапі. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Повідомляється, що внесено припис щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону. Припис внесено стосовно директора державного підприємства "Харківська державна біологічна фабрика" Наталії Тоцької.

"За результатами виявлення порушень встановлено, що Тоцька не передала в 30-денний термін з моменту призначення (обрання) на посаду належні їй корпоративні права в управління іншій особі, чим порушила вимоги антикорупційного законодавства. Також перевірка показала наявність приватного інтересу, викликаного сімейними відносинами з чоловіком, який працює на цьому підприємстві", - йдеться в повідомленні НАЗК.

Нагадаємо, раніше НАЗК станом на 24 листопада 2017 року направило до суду 55 протоколів про адміністративні правопорушення за е-декларуванню щодо міністра, депутатів і суддів.