ua en ru

НАЗК затвердило роз’яснення щодо декларацій для громадських активістів

НАЗК затвердило роз’яснення щодо декларацій для громадських активістів Фото: НАЗК (УНІАН)

НАЗК підготувало роз’яснення, які конкретизують чинні положення закону "Про запобігання корупції"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) сьогодні, 29 березня 2018 року, затвердило роз’яснення щодо подання е-декларацій представниками громадськості. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАЗК.

"Сьогодні на позачерговому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції, присвяченому вирішенню питання щодо подання е‑декларацій представниками громадськості, затверджено відповідні роз’яснення", - йдеться у повідомленні.

НАЗК підготувало та затвердило відповідні роз’яснення, які конкретизують чинні положення закону "Про запобігання корупції", оскільки Верховна рада України не підтримала законопроект щодо відміни обов’язку подання е-декларацій представниками громадськості до кінця чергового етапу декларування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада наступного тижня розгляне питання скасування е-декларування для громадських активістів.

Зазначимо, депутати Верховної ради не змогли 22 березня 2018 року проголосувати за включення до порядку денного двох законопроектів про відтермінування електронного декларування для членів громадських організацій. Йдеться про законопроекти №8120 та №8120-1 про внесення змін до Прикінцевих положень закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб". Цими документами депутати мали б відтермінувати період подання декларацій для членів громадських організацій, які займаються боротьбою з корупцією.