ua en ru

НАЗК затвердило порядок перевірки чиновників по е-деклараціям

НАЗК затвердило порядок перевірки чиновників по е-деклараціям Фото: глава НАЗК Наталія Корчак розповіла про перевірки е-декларацій

Справи чиновників, яких підозрюють у корупції, буде розслідувати, зокрема, НАБУ

В понеділок, 13 лютого, Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) затвердило порядок проведення перевірок по електронним деклараціям, документ вже передано на затвердження в Мін’юст. Про це розповіла глава НАЗК Наталія Корчак в ефірі ток-шоу "Люди. Hard Talk" на телеканалі "112-Україна".

"Ми сьогодні мали засідання в Нацагентстві, під час якого ми нарешті поставили крапку в питанні проведення перевірок. Ми прийняли рішення і передали його до Міністерства юстиції для того, щоб це рішення заюстували. І коли цей порядок буде заюстований, ми приймаємо рішення про початок проведення перевірок. З цього моменту ми офіційно перевіряємо декларації, викликаємо осіб для дачі пояснення", - розповіла Наталія Корчак.

За її словами, вже найближчим часом НАЗК зможе розпочати перевірку чиновників по е-деклараціям.

"Якщо в понеділок реєструється в Мін’юсті порядок проведення перевірок і опубліковується, з наступного дня ми офіційно можемо починати проведення цих перевірок", - додала Корчак.

Також глава НАЗК розповіла, що згідно із новим порядком, за результатами перевірок справи чиновників, яких підозрюють у корупції, буде розслідувати, зокрема, НАБУ.

"Ми формуємо матеріали справи і своїм рішенням спрямовуємо в цій частині їх до НАБУ", - зазначила Корчак.

Нагадаємо, НАЗК може притягнути до відповідальності Радикальну партію за неподання звітності.