ua en ru

НАЗК склало топ-10 категорій декларантів, які подають недостовірні дані

НАЗК склало топ-10 категорій декларантів, які подають недостовірні дані Фото: НАЗК

Лідером у топ-10 виявилися посадові особи органів місцевого самоврядування

Національне агентство з питань запобігання корупції сформувало рейтинг категорій декларантів, перевірка достовірності декларацій яких була розпочата через скарги від фізичних та юридичних осіб. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Наразі, Національне агентство з питань запобігання корупції проводить повну перевірку 456 електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2016 роки. Рішення про результати здійснення повної перевірки декларації затверджені щодо 91 декларації", - йдеться у повідомленні.

Так, лідером у топ-10 виявилися посадові особи органів місцевого самоврядування - депутати місцевих рад, міські, селищні, сільські голови, працівники органів місцевого самоврядування. За фактом скарг щодо недостовірних даних у деклараціях посадовців НАЗК розпочало 73 повні перевірки.

Також, відповідно до скарг щодо інформації про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей на другій сходинці рейтингу опинилися народні депутати (47 перевірок). Третіми виявилися судді (45 перевірок), четвертими - співробітники поліції (38). На п'ятій сходинці за кількістю перевірок – співробітники органів Державної фіскальної служби (26), на шостій - працівники центральних органів виконавчої влади (25).

На сьомій сходинці за кількістю перевірок щодо неточностей у деклараціях - представники комунальних/державних підприємств (15). Восьме місце рейтингу посідають обласні державні адміністрації (12), дев'яте - Збройні сили України (4). Замикають топ-10 ректори вищих навчальних закладів та головні ректори - по 4 розпочатих перевірки.

Нагадаємо, на сьогодні Національне агентство по запобіганню корупції перевіряє 547 е-декларацій чиновників.