ua en ru

НАЗК склало  адмінпротоколи стосовно секретаря однієї з міськрад  Київської області

НАЗК склало  адмінпротоколи стосовно секретаря однієї з міськрад  Київської області Фото: міськрада Переяслав-Хмельницького

Секретар свідомо голосував за прийняття рішення про встановлення собі надбавки

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протоколи про адмінправопорушення стосовно секретаря Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Уповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції склала та в установленому порядку направила до суду протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності секретаря Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що протоколи складено за адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою та другою статті 172-7 "Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Секретар вказаної міської ради всупереч нормам законодавства умисно допустив суперечність між приватним інтересом та представницькими повноваженнями: чиновник публічно не повідомив колегіальний орган про наявність у нього реального конфлікту інтересів та свідомо голосував за прийняття рішення про встановлення собі надбавки. Цим рішенням секретар отримав надбавку в розмірі 50% від посадового окладу та щомісячне преміювання в розмірі 150 % від посадового окладу", - наголосили у НАЗК.

Таким чином, чиновник порушив вимоги пункту 1 частини першої статті 28, частини першої статті 35 закону "Про запобігання корупції", частини першої статті 591 закону "Про місцеве самоврядування в Україні".

Нагадаємо, за підсумками I кварталу 2017 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало протоколи про адміністративні правопорушення щодо 113 осіб.