ua en ru

В НАЗК приховують результати перевірок Смолія та Павелка, - Соломатіна

В НАЗК приховують результати перевірок Смолія та Павелка, - Соломатіна Фото: Ганна Соломатіна (pravo.ua)

НАЗК не розглядає порушення у деклараціях Смолія та Павелка

Результати перевірок голови Національного банку Якова Смолія та народного депутата Андрія Павелка намагаються приховати. Про це заявила екс-глава департаменту фінконтролю Нацагентства із запобігання корупції Ганна Соломатіна, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її Facebook.

"О. Мангул - голова НАЗК намагається поховати результати перевірок Я. Смолія - голови НБУ та А. Павелка - голови бюджетного комітету ВРУ. Ще 12 грудня ми з колегами оприлюднили документи, що свідчать про завершення НАЗК повних перевірок декларацій чотирьох високопосадовців", - написала вона.

За словами Соломатіної, питання щодо Рафальського і Геллєра були тієї ж п‘ятниці, 14 грудня, розглянуті на засіданні НАЗК, що можна вважати "маленькою перемогою".

"Однак результати перевірки декларацій нинішнього голови НБУ Якова Смолія та скандально відомого голови Бюджетного комітету Андрія Павелка, які здійснюють безпосереднє керівництво бюджетною та фінансовою системою України і щодо яких виявлено найбільш кричущі корупційні порушення, ані 14 грудня 2018 р., ані 21 грудня 2018 р. НАЗК так і не розглянуті", - написала вона.

"В тому, що всі необхідні документи щодо Смолія та Павелка вже давно завізовані керівниками відповідних підрозділів НАЗК і готові до розгляду, всі бажаючі можуть пересвідчитися та особисто ознайомитися з результатами перевірок за посиланням. Від працівників НАЗК стало відомо, що Олександр Мангул особисто зняв з рогляду та виключив ці питання з порядку денного засідання НАЗК 21 грудня, начебто для додаткового вивчення матеріалів", - написала вона.

Насправді ж, на думку Соломатіної, це панічна спроба відтягнути невідворотне притягнення топ-корупціонерів до відповідальності.

"Пане Мангул, схаменіться! Почніть виконувати закон, а не покривати мужновладців! Рішення по Я. Смолію та А. Павелку мають бути розглянуті на засіданні НАЗК 28 грудня 2018 року. Закликаю народних депутатів, журналістів та громадських активістів приєднатись до наших вимог, щодо негайного розгляду рішень і відповідно до передачі справ в НАБУ", - написала Соломатіна.

В НАЗК приховують результати перевірок Смолія та Павелка, - Соломатіна