ua en ru

НАЗК сьогодні отримає атестат відповідності вимогам системи е-декларування

НАЗК сьогодні отримає атестат відповідності вимогам системи е-декларування Фото: Леонід Євдоченко

Робота над створення системи електронного декларування ще не завершена

Атестат відповідності Комплексній системі захисту інформації (КСЗІ) державного реєстру е-декларування сьогодні буде передано до Національної агенції з питань запобігання корупції (НАЗК), що дозволить здійснити легітимний запуск системи е-декларування. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Експертами Держспезвязку щойно прийнято рішення про відповідність реєстру встановленим вимогам та видачу НАЗК атестату відповідності", - заявив Євдоченко, зазначивши, що робота над створення системи електронного декларування ще не завершена і потребує розроблення і впровадження засобів інтеграції з зовнішньої ІТ системи державного реєстру та базами даних. Це має стати пріоритетним завданням для НАЗК.


"У свою чергу, Держспецзв'язок готовий прийняти участь і долучитися до виконання цього важливого державного завдання", - додав Євдоченко.

За його словами, для забезпечення безпеки функціонування реєстру Держспецзв'язок наразі змушений застосовувати власне обладнання мережевого захисту.

"Сподіваємося, що уповноважені структури в Україні та поза її межами нададуть об'єктивну оцінку стосовно відповідальності усіх сторін, причетних до створення системи е-декларування і безумовно зроблять висновки щодо дій, бездіяльності і некомпетентності окремих суб'єктів цього процесу щодо надання неякісного програмного продукту, що у свою чергу призвело до зриву запуску цього реєстру з 15 серпня поточного року", - додав Євдоченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) усунула недоліки комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) державного реєстру електронного декларування.