ua en ru

НАЗК проведе повну перевірку декларацій ще 4 чиновників

НАЗК проведе повну перевірку декларацій ще 4 чиновників Фото: НАЗК

НАЗК не знайшло підстав для перевірки ще 19 декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проведе повну перевірку декларацій ще 4 чиновників. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК розглянуло наявність підстав для проведення повної перевірки ще 23 електронних декларацій на своєму черговому засіданні. НАЗК прийняло рішення про відмову в проведенні повної перевірки 19 e-декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, 2015 - 2016 роки за зверненнями фізичних осіб, громадських організацій та правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, по 4 особам за результатами розгляду інформації у зверненнях до НАЗК вирішили почати перевірку.

Так, згідно з Порядком проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, для відмови у проведенні повної перевірки декларації є такі підстави:

  • з отриманої інформації неможливо встановити особу суб'єкта декларування або ідентифікувати конкретну декларацію, або відповідна інформація не містить фактичних даних, які можуть бути перевірені;
  • отриманої інформації містяться твердження про недостовірність відомостей у декларації без будь-яких пояснень невідповідності таких відомостей дійсності;
  • відповідність дійсності відомостей, щодо недостовірності яких отримана інформація, встановлено раніше.

Суб'єктами декларування, по яких почнуть перевірку, є:

  1. Кармазін Микола Анатолійович, прокурор Полтавської області, 2015 і 2016 роки;
  2. Карман Василь Васильович, перший заступник прокурора Запорізької області 2015 і 2016 роки;
  3. Коцюбко Ірина Володимирівна, прокурор першого відділу процесуального керівництва при провадженні попереднього розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення Управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Києва, по 2016 рік;
  4. Моргун Олександр Андрійович, колишній перший заступник начальника міжрегіональної митниці Державної фіскальної служби України, за 2016 рік.

Наголошується, що на цьому ж засіданні Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про затвердження результатів 11 перевірок, в тому числі декларації Прем'єр-міністра України, членів Кабінету Міністрів України, народних депутатів, суддів та інших чиновників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК виявило порушення у декларації заступника голови Харківської ОДА Євгена Шахненко.