ua en ru

У НАЗК попередили про шахрайські дзвінки декларантам від імені агенства

У НАЗК попередили про шахрайські дзвінки декларантам від імені агенства Ілюстративне фото (УНІАН)

Невідомі дзвонили декларантам від імені праціників НАЗК "для уточнення інформації"

Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) стало відомо про факти дзвінків суб'єктам декларування від імені працівників апарату Національного агентства. Про це повідомили у прес-службі НАЗК 18 вересня.

Зазначається, що дзвінки здійснювались з метою начебто уточнення інформації, вказаної в деклараціях осіб. Також невідомі пояснювали суб'єктам, що начебто НАЗК проводить перевірку декларацій.

"Звертаємо вашу увагу, що спілкування посадових осіб Національного агентства з суб’єктами декларування відбувається виключно в межах повноважень, будь-які відомості запитуються в офіційній письмовій формі у суб’єкта декларування або відповідного органу. Спілкування з суб'єктами декларування здійснюється працівниками апарату Національного агентства виключно з офіційних телефонів або електронних адрес, зазначених на офіційному веб-сайті", - зазначили в НАЗК.

Також в агенстві попередили, що про усі факти використання персональних даних співробіників повідомлять правоохоронцям. Крім того, НАЗК просить повідомляти про подібні випадки на: info@nazk.gov.ua.

Нагадаємо, 17 вересня НАЗК направило до суду протокол щодо ректора Національного педагогічного університету імені Драгоманова Віктора Андрущенка.