ua en ru

НАЗК пропонує ввести нову форму звіту для політичних партій

НАЗК пропонує ввести нову форму звіту для політичних партій Фото: Національне агентство з питань запобігання корупції

Нову форму розроблено разом з експертами Міжнародного фонду виборчих систем

Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує ввести нову форму звіту для політичних партій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

Повідомляється, що в НАЗК в ході круглого столу за участю представників політичних партій обговорили ряд питань, пов'язаних, зокрема, з введенням нової форми звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2017 рік. Проект нової форми звіту розроблено спільно з експертами Міжнародного фонду виборчих систем (IFES).

"Запропонований проект сприятиме вдосконаленню порядку подання звітності, узагальненню та спрощенню викладу звітної інформації", - йдеться в повідомленні.

У новій формі звіту всі відомості формуються як зведені відомості політичної партії, включаючи всі її місцеві організації, виборчі фонди політичної партії та місцевих організацій політичної партії, виборчі фонди кандидатів, висунутих політичною партією та її місцевими організаціями. Також проект містить інформацію, узагальнену у 5 розділах, і зведені дані про рух та залишок коштів на рахунках політичної партії, а також одну консолідовану таблицю для первинного ознайомлення з показниками, які формують уявлення про матеріально-фінансову активність партії у звітному кварталі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК пропонує впорядкувати державне фінансування партій.