ua en ru

НАЗК повторно викликало заступника голови слідчого управління Нацполіції

НАЗК повторно викликало заступника голови слідчого управління Нацполіції Фото: НАЗК

НАЗК запросив Дмитра Бута для дачі пояснень

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повторно викликало для дачі пояснень заступника голови слідчого управління Національної поліції України Дмитра Бута. Про це повідомляє прес-служба НАЗК в Facebook.

"НАЗК встановило, що Дмитро Бут, перебуваючи на посаді заступника начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України, тобто особи, уповноваженої на виконання функцій держави, на яку поширюється дія закону "Про запобігання корупції", отримав у грудні 2015 року подарунок у не грошовій формі вартості - 160 тис. гривень для близької особи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, це є ознакою адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена в ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Так, у зв'язку з цим НАЗК в установленому порядку запрошувало Дмитра Бута для дачі пояснень щодо виявлених ознак адміністративного правопорушення у четвер, 23 листопада 2017 року, однак чиновник не з'явився.

Для забезпечення реалізації його прав, визначених, зокрема, законодавством України про адміністративні правопорушення, НАЗК повторно запросило Бута прибути в агентство 29, 30 листопада 2017 року.

Дмитра Бута повторно запрошена до НАЗК для надання пояснень Національне агентство з питань запобігання корупції встанов...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 24 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК запрошує для дачі пояснень заступника начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України.