ua en ru

У НАПК надійшло 750 запитів на перевірку майбутніх чиновників

У НАПК надійшло 750 запитів на перевірку майбутніх чиновників Фото: Національне агентство з питань запобігання корупції (РБК-Україна)

Більше 50% запитів на перевірку зробили суди та прокуратура

З 1 по 20 лютого 2018 року до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК) надійшло 750 запитів на проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на посади, що передбачають заняття відповідального або особливо відповідального положення і посад з підвищеним корупційним ризиком, у тому числі щодо відомостей, поданих особисто. Про це повідомляє у своїй розсилці прес-служба НАПК.

Серед загальної кількості запитів понад 52% (391 запит) – це запити судів, слідчих органів і прокуратури, понад 35% (264 запитів) – від органів місцевого самоврядування і місцевих органів державної влади, 12% (90 запитів) надійшла від міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Найменшу частку запитів на проведення спецперевірок претендентів на посаду, менше 1% (5 запитів), надійшло від підприємств, установ і організацій.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАПК) відбулося засідання всіх учасників агентства в повному складі, під час якого були розподілені повноваження учасників агентства.