ua en ru

НАЗК передало ГПУ та САП дані про порушення закону нардепом Дунаєвим

НАЗК передало ГПУ та САП дані про порушення закону нардепом Дунаєвим Фото: Сергій Дунаєв (opposition.org.ua)

За словами Луценка, ГПУ та САП гарантують дотримання закону під час проведення слідства

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) надало Генеральній прокуратурі України (ГПУ) та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) інформацію про порушення закону народним депутатом Сергієм Дунаєвим. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання комітету ВРУ з питань регламенту та організації роботи Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звертаю вашу увагу, що у мене в руках рішення НАЗК. Воно дійсно прийнято в 2017 році, але до цього НАЗК аналізувало декларацію пана Дунаєва за 2015-й рік. НАЗК вирішило, що "суб’єкт декларування при поданні декларації не дотримав вимоги відповідних пунктів статті законів про запобігання корупції". Суб’єкт декларування подав недостовірні відомості... йдеться про формальне порушення процедури заповнення декларації, висновок щодо цього є виключною компетенцією НАЗК", - розповів Луценко.

За його словами, подання розглядається для того, щоб провести розслідування та перевірку факту незаконного збагачення депутата.

"Перш за все, у вислові народного депутата Дунаєва сказано про підозру, яка йому висувається. Мова йде зовсім не про підозру, а про можливість провести досудове розслідування", - повідомив Луценко.

За його словами, ГПУ та САП гарантують дотримання закону під час проведення слідства.

"В разі, якщо не буде зібрано достатньо доказів щодо незаконного збагачення, то звичайно ні підозри, ані обвинувального акту не може бути висунуто", - додав він.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, комітет Верховної ради України з питань регламенту сьогодні, 3 жовтня 2018 року, почав розгляд подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Дунаєва.