ua en ru

НАЗК очікує модернізований модуль для опрацювання декларацій

НАЗК очікує модернізований модуль для опрацювання декларацій Фото: Олександр Мангул (facebook.com mv.org.ua)

Мангул вже сьогодні переходить до виконання своїх обов'язків

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) через місяць очікує модернізований модуль для опрацювання поданих декларацій. Про це заявив новий глава НАЗК Олександр Мангул під час засідання відомства у середу, 28 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

Мангул також повідомив, що вже сьогодні переходить до виконання своїх обов'язків.

"Я хочу поінформувати про те, що через місяць очікуємо доопрацьований модуль, який дозволить опрацювати частину декларацій. Також ми вирішимо питання щодо доступу до реєстрів", - додав він.

На запитання журналістів чи пов'язаний він із оточенням президента України Петра Порошенка, голова НАЗК відповів заперечно.

"Я особисто не знайомий з президентом. Я спілкувався з ним тільки під час офіційних церемоній. Я працював головою райдержадміністраціі", - повідомив Мангул.

Зазначимо, що Олександр Мангул обраний новим головою НАЗК у середу, 28 березня. Цього ж дня закінчились повноваження попереднього керівника відомства Наталі Корчак.

41-річний Олександр Мангул розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 31-р був призначений членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

У 1999 році закінчив Таврійську державну агротехнічну академію та здобув кваліфікацію економіста. А в 2004 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України та здобув кваліфікацію магістра державного управління.

У період з 2000 по 2013 роки працював на різних посадах у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та Державному комітеті України з питань регуляторної політики та підприємництва - від головного спеціаліста до директора департаменту.

Із 2013 року по лютий 2014 року працював заступником Голови правління ПАТ "Лисичанський склозавод "Пролетарій".

З травня 2015 року по лютий 2018 року обіймав посаду Голови Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що новий глава НАЗК Олександр Мангул у четвер, 29 березня, скликає позачергове засідання відомства, щоби дати роз'яснення щодо декларування громадськими активістами.