ua en ru

НАЗК заперечує вплив технічних недоліків е-декларування на безпеку системи

НАЗК заперечує вплив технічних недоліків е-декларування на безпеку системи Фото: глава НАЗК Наталія Корчак

НАЗК заявляє про нормальну роботу системи електронних декларацій

Технічні недоліки системи електронного декларування не впливають на безпеку системи та конфіденційність інформації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного агентства з запобігання корупції.

В НАЗК зазначили, що робота Єдиного державного реєстру декларацій здійснюється відповідно з законодавством. Агентство постійно здійснює моніторинг роботи системи на предмет виявлення технічних недоліків.

"Технічні недоліки системи електронного декларування, які виникли під час її запуску та в процесі експлуатації, не мають системного характеру і вчасно усуваються. Підкреслюємо, що це жодною мірою не впливає на безпеку системи і цілісність, конфіденційність інформації, і не призводить до її викривлення. Некоректне заповнення та подання декларацій можуть виникати тільки при неуважності декларанта", - йдеться в повідомленні.

Крім того, НАЗК констатує, що система не має критичних помилок: публічний API працює, а декларація з критичними помилками і незаповненими обов'язковими полями не може бути подана.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК почало перевірку дій міністра юстиції Янчука.