ua en ru

НАЗК направило до прокуратури матеріали про порушення в декларації мера Покровська

НАЗК направило до прокуратури матеріали про порушення в декларації мера Покровська Фото: НАЗК

Відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повної перевірки декларації мера міста Покровськ Донецької області Требушкина Руслана Валерійовича за 2015 рік направило до прокуратури Донецької області обґрунтований висновок про корупційне правопорушення. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Так, за результатами перевірки НАЗК встановило, що Руслан Требушкин при складанні та поданні декларації 2015 року порушив вимоги пунктів 2, 3, 4, 5, 7, 8 і 9 частини першої статті 46 Закону України "Про запобігання корупції".

Повідомляється, що мер міста подав відомості, які відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Встановлено, що суб'єкт декларування не відобразив у декларації деякі дані по об'єктах нерухомості, транспортних засобів, цінних паперів, корпоративних прав, доходів, які він здобув і член його сім'ї.

Так, подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації або умисне неподання декларації - караються штрафом від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК здійснює моніторинг і перевірку декларацій тільки щодо майна, коштів, корпоративних прав, придбаних після квітня 2015 року, що обумовлено положеннями закону "Про попередження корупції", прийнятого Верховною Радою України 14 жовтня 2014 року.