ua en ru

У НАЗК відхилили заяву Парубія про несвоєчасну перевірку кандидата в омбудсмени

У НАЗК відхилили заяву Парубія про несвоєчасну перевірку кандидата в омбудсмени Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

У НАЗК заявили, що зробили свою роботу вчасно

Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Радецький назвав заяву спікера Верховної Ради Андрія Парубія про причини зриву обрання нового омбудсмена такою, що не відповідає дійсності. Про це передає "Громадське".

"Ми все перевірили, всі документи по три кандидата передали в терміни, які були для нас визначені, тобто протягом 7 днів", - сказав Радецький, і додав, що всі матеріали надійшли в парламент.

"Департамент зробив свою роботу, ми ще раз вранці перевірили, чи правильно надійшли матеріали і все надійшло правильно", - додав Радецький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народні депутати розглянуть питання про призначення уповноваженого Верховної Ради з прав людини після завершення повної перевірки кандидатів з боку НАЗК.

"Ми повинні були почати роботу з обрання Уповноваженого ВРУ з прав людини, але виникли перешкоди для розгляду даного питання, зокрема при проходженні спецперевірки НАЗК звернулося з проханням дати більше часу для проведення перевірки всіх кандидатів", - заявив Парубій.