ua en ru

НАЗК виявило порушення в деклараціях двох суддів

НАЗК виявило порушення в деклараціях двох суддів Фото: НАЗК

НАЗК вимагає подання декларації за 2015 рік з достовірними відомостями

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в деклараціях двох суддів та внесло приписи щодо порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Приписи внесено щодо судді Приморського районного суду м. Одеси Віктора Попревича та судді палати з розгляду цивільних справ Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ Олени Кадетової. Відповідно до документів, судді при складанні та поданні декларацій порушили низку вимог статті 46 Закону України “Про запобігання корупції” та зазначили в деклараціях окремі недостовірні відомості. Рішення ухвалено на засіданні НАЗК 28 липня", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що НАЗК вимагає вжити заходів щодо виконання суддями обов’язку стосовно подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік з достовірними відомостями.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердило результати перевірок декларацій прем'єра і членів уряду.