ua en ru

НАЗК направило до суду протоколи щодо керівництва однієї з сільрад Київської області

НАЗК направило до суду протоколи щодо керівництва однієї з сільрад Київської області Фото: НАЗК

Вказані посадовці допустили виникнення реального конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) прийняло рішення щодо направлення до суду протоколів про адміністративні правопорушення стосовно голови Згурівської селищної ради Павла Ткачука і секретаря ради Людмили Стратілат. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Вказані посадовці допустили виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомили про це відповідний орган і вчинили дії в умовах реального конфлікту інтересів, чим порушили вимоги статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - сказано у повідомленні.

Вказується, що голова сільради мав наявний приватний інтерес, зумовлений бажанням отримати особисту вигоду у вигляді позитивного рішення щодо виплати йому премії у розмірі середньомісячної заробітної плати і брав участь у голосуванні з цього питання.

При цьому секретар ради у період тимчасового виконання обов’язків голови селищної ради підписала розпорядження, відповідно до якого преміювала себе і працівників виконавчого органу Згурівської селищної ради.

Враховуючи викладене, уповноважена особа Нацагентства склала адміністративні протоколи стосовно Ткачука і Стратілат.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило в суд протокол про адміністративне правопорушення відносно депутата Лисичанської міської ради (Луганська область) Павла Кирилова.